Lucka 21
Vems hemmaarena är detta och vad heter den?

Scrolla ner till det rätta svaret och lite fakta!

Rätt svar:
CHELSEAs hemmaarena Stamford Bridge.

 

Stamford Bridge har inte alltid tillhört Chelsea FC. Klubben fanns inte då arenan invigdes 1877. Då var det en friidrottsarena som tillhörde London Athletics Club.

År 1905 ville den dåvarande ägaren Gus Mears få in fotboll på Stamford Bridge. Han erbjöd Fulham FC att ha arenan som sin nya hemmaplan. De tackade nej och då träffades Gus hans vän F.W. Parker på en pub. De tyckte att det var en bra idé att starta en egen fotbollsklubb till Stamford Bridge. Stamford Bridge och Kensington kom på förslag innan de ändrade namnet och enades om Chelsea Football Club.

Trots Chelseas inträde så användes Stamford Bridge till många andra idrotter. Den första kvinnliga friirdottstävlingen "Damolympiaden 1924" hölls här. 

Förutom fotboll och friidrott har även speedway, cricket, rugby, amerikansk fotboll och hundkapplöpning utövats på Stamford Bridge. Mellan 1920 och 1922 spelades finalen i FA-cupen där.

Den 12:e oktober 1935 slogs publikrekordet på arenan. 82 905 personer hade kommit för att se Chelsea och Arsenal spela 1-1 i ligan.

Stamford Bridge var en dåligt underhållen arena och fram till att alla arenor på 1990-talet började bygga om till enbart sittplatser var Stamford Bridge närmast ansett som ett ruckel.

Men Chelseas ordförande 1981-2004 Ken Bates ändrade på detta och numera anses arenan som en av de finaste i England.

Förutom själva arenan, med omkring 40 834 sittplatser, finns det två lyxhotell, ett museum, en klubbshop och flera restauranger och barer i Stamford Bridge-komplexet.