Lucka 9
Plats 16. CHELSEA F.C.

I dagens lucka så handlar det om Clelseas klubbmärke. Då talkSPORT.com hade sin rankning av Premier Leaguelagens klubbmärke denna säsong så hamnade Chelsea på plats 16.

1905 - 1952

"Chelsea pensionärerna" var ett känt begrepp runt Stamford Bridge redan så klubben Chelsea FC grundades. På så sätt kom deras första klubbmärke att föreställa en Chelseapensionär. Vi ser dem fortfarande som krigsveteraner som hedras varje höst vid Remembrance Day då alla lag dessutom har en vallmoblomma på tröjan. Detta märke stod för klubben fram till 1952, men användes aldrig på någon matchtröja. 

1952 - 2005

Då det var dags att bära klubbmärke på tröjorna så skulle klubben beställa ett nytt sådant. Det tog lite tid och i väntan på ett Chelseaemblem satte man ihop klibbens initialer i ett monogram. Så småningom dök ett klubbmärke upp föreställande ett lejon som påstår vara inspirerat av Londons stadsvapen. 1962 satt det för första gången på matchtröjan. Det dröjde dock inte länge förrän man modifierade och moderniserade lejonet. 

2005-

Till klubbens 100-årsjubileum valde man att återgå till det klubbmärke som kom 1960. Tänkt som ett jubileumsmärke slog det ogenom så pass att Chelsea haft det sedan dess. Symboliken i märket är numera ett lejon som hämtades ur Earl Cadogans släktvapen. Han var klubbpresident på 1950-talet. Staven är från Abboten av Westminster och de röda rosorna helt enkelt England. 
Det är ett klubbmärke som kommer på nedre halvan i talkSPORT.coms omröstning. Lejonet har funnits med genom hela resan, men den startade så sent som 1953.