loading...

TRÖJANS HISTORIA


För sju år sedan skaffade Micke i Fotbollsaffären in denna tröja. Det var nog en liten felbeställning för laget låg i den tredje divisionen och det var inget sug efter tröjan. Det dröjde mig ända till den 23:e februari 2017 innan jag tog denna tröja till min samling som en liten kompensation för att jag jobbat i webshopen.

Säsongen 2010/12 hade Charlton kontrakt med den italienska sporttillverkaren Macron. De ar väldigt tajta modeller av sina kläder, men engelsmännen har en speciell modell vilket gör att min XL är en normal XL-storlek. Sponsorn krbs står för Kent Reliance Building Society som är ett bank och finansiellt företag. De hade sponsrat redan förra året, men detta var den sista tröjan med krbs. Tröjan användes alltså i två säsonger.

Säsongen 2010/11 var ingen större succé. Charlton blev 13 i League One (tredje divisionen) och de gjorde tidig sorti ur cuperna. 2011/12 såg det likadant ut i cuperna, men däremot så blev de ligamästare i League One och det sista de gjorde i denna tröja var alltså att gå upp i Championship League.