loading...

TRÖJANS HISTORIA


Säsongen 69-70 såg jag Cardiff för första gången under premiäråret i Tipsextra. Jag bestämde mig för att ta Cardiff City som mitt lag. När de nu gör sin första säsong i Premier League var det min plikt att skaffa denna tröja. Det fick jag göra genom att beställa den direkt från Cardiffs egen shop. Fem dagar tog det innan jag den 9:e september 2013 kunde hämta ut min 541:a fotbollströja på min utlämningsställe.

När den Malaysiske ägaren förra säsongen beslöt att Cardiff skulle byta från blå till röda tröjor var det många som protesterade. Rött är en Malaysisk turfärg. Cardiff gick upp i högsta ligan och inte många bryr sig om att laget har röda hemmatröjor. Årets har samma utseende som de Pumatröjor som många lag har. MFF och HIF i Sverige har liknande utseende. Fast istället för de två plastiga ränderna i halsen så har denna Cardifftröja två påsydda tygränder, även om de går i rött fast i en lite annan nyans som tröjan. Malaysia sponsrar i år igen, men har i år tillägget visit. 

Tyvärr lyckades laget inget vidare i Premier League. Det blev 20:e och sista plats och direkt ner till Championship League igen. 

TRÖJANS ANVÄNDNING

Måndagen 4:e november 2013:


hade jag denna Cardiff-tröja på mig.
Stomatchen i helgen i Premier League var toppmötet Arsenal-Liverpool. Söndagens stora match var inte mellan några topplag utan första derbyt mellan två lag från Wales. Till min stora glädje slutade denna match med en 1-0 seger till Cardiff. Äntligen kunde jag för första gången bära Cardiffs hemmatröja.