loading...

TRÖJANS HISTORIA


När jag framåt vårkanten märkte vart det barkade för mitt första favoritlag i Engelsk fotboll så gick jag in på Cardiff City FCs klubshop och beställde denna tröja. Det tog en vecka innan jag kunde hämta ut den på ICA Maxi.

När malaysiern  Vincent Tan 2012 köpte Cardiff City FC så fick det konsekvnsen att "The Bluebirds" tvingades ändra sin klubbfärg sedan 1908, nämligen blått till röda hemmatröjor. Det innebar att klubbmärket också fick göras om från en blåhakesångare till en walesisk drake. Malaysia sponsrade givetvis. Det var andra säsongen och Puma gjorde Cardiffs fjärde tröja i samma stil som många andra Puma-tröjor. Jag passade på att köpa till ärmmärkena från Championship League som detta året kallades NPower Football League.

Laget klarade av säsongen på ett utmärkt sätt. För första gången på 51 år lyckades de ta sig tillbaka till högsta ligan i England. De hade en överlägsen ledning i början av våren. Trotts en lite knackig vårsäsong lyckades de försvara ledningen och vann Championship League med åtta poäng till godo på tvåan Hull och tio poäng till trean Watford.