CARDIFF CITY F C

 

Förstatröja 2007 - 2008

TILLVERKARE: Joma      SPONSOR: Comms direct

 

loading...

TRÖJANS HISTORIA


Första Tipsextra-säsongen Visades bara matcher från Midlandsområdet i England. Många gånger var det bara ett par matcher som kunde spelas på lördagseftermiddagen då kölden gick hårt åt planerna. På hösten 1969 spelades bara två matcher en lördag. Svensk TV visade division 2 matchen mellan Leicester och Cardiff. Cardiff vann med 2-1.

 

Jag kollade upp Cardiff lite efter matchen. Laget från Wales hade vunnit FA-cupen med 1-0 över Arsenal 1927. Enda gången som FA-cuppokalen varit utanför Englands gränser. Det var före Wembley byggdes om och Finalerna spelades i Cardiff, som de gjorde på Millenium Stadium 2001 till 2006.

 

Då jag inte hade skaffat någon Cardiff tröja tidigare passade jag på att beställa denna tröja direkt från Cardiff Citys Bluebird-shop på våren 2008 då Cardiff sensationellt nog var i FA-cupfinal igen. Finalarenan var Nya Wembley och Cardiff var bortalag och valde sin svarta borta tröja då de mötte blåklädda Portsmouth i finalen. Tyvärr blev det förlust för Cardiff med matchens enda mål.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Söndagen 15:e december 2013:


hade jag denna Cardiff-tröja på mig.
Äntligen lyckades Cardiff vinna en match igen i Premier League. Segern hemma igår med 1-0 över West Bromwich var inte orättvis, även om det var en jämn och inte speciellt bra match. Fast sådant står inte i protokollet efteråt. Trots att mitt lag bara haft röda tröjor de senaste två åren så valde jag att ha denna blå tröja på mig idag.