20. BURNLEY F.C.

I dagens lucka så handlar det om Burnley F.C.s klubbmärke. Då talkSPORT.com hade sin rankning av Premier Leaguelagens klubbmärke denna säsong så hamnade Burnley på plats 20.

1887 - 2008

1886 var Prince Albert Victor, (Price of Wales) på Turf Moor och såg Burnley. Detta var den första klubb i England som haft kungligt besök och genast passade man på att använda sig av Prince of Wales vapensköld. Annatrs dröjde det till 1960 innan man använde klubbmärke på tröjan. Som synes var det i stort samma märke som idag. Innan 1960 så var det brukligt med klubbmärke vid större finaler. Efter 1960 så testades många olika varianter med både enkla initialer och lite mer komplicerade vapensköldar från stadens historia. Från 2009 har man använt det märke man har än idag, och den oerhört krystade förklaringen till allt som finns på det märket kanske bidrog till 20:e platsen.

2008-

Detta är kanske en av de märkligaste klubbmärkena ibland de engelska klubbarna. Nerifrån finns en banderoll med klubbnamnet och det är ganska normalt. Sedan följer ett heraldiskt lejon som är lösplockat ur stadsvapnet. Pyramiden påstås symbolisera floden Brun som rinner genom staden, (en märklig avbildning). Diamanterna i det gula är bara en utfyllnad. De två bina påstås symbolisera stadens häktiska industrihistoria och handen ska stå för mottot "Håll dig till sanningen." Längst upp finns en gåsliknande fåget som ska föreställa en stork. Den står för familjen Starkie som på 1500-talet var med om att bygga upp Burnley. Fjädrarna i näbben påstår någon ska föreställa den heraldiska Lacy knuten. Ägget är för alla en gåta. 

Familjen Starkies vapensköld

"Floden" Brun

Lacy knut