loading...

TRÖJANS HISTORIA


En kompis till mig tröttnade på att vara lärare. Han ville jag också skulle sluta så att vi kunde starta något eget tillsammans. Jag stannade vid min kateder, men Micke öppnade Mickes Lilla Fotbollsträjeaffär i Malmö. Jag blev hans trognaste kund, men fick också mycket rabatt så det blev kanske inte så bra förtjänst på mig. Denna tröja kom till säsongen 2001 - 2002 och då köpte jag den trots att det var en Kappa tröja.

 

Kappa skulle göra två tröjor till fyra säsonger och detta var den första. Den var inte riktigt lika tajt som de italienska Kappatröjorna, men nästan. Materialet är statiskt elektriskt och "klistrar" till kroppen. Jag gillar egentligen inte detta alls, men samlar man på engelska ligalags tröjor så får man ju lida lite. TIME var sponsor på den första tröjan.

 

2000 - 2001 tog Blackburn stegen tillbaka upp i Premier League genom att bli tvåa i First Division som andraligan kallades. Andra året i denna dress slutar Blackburn tia i Premier League. De får trots detta ändå vara med i UEFA-cupen nästa säsong. De vinner nämligen Ligacupen genom att slå Tottenham med 2-1 i finalen på Millennium Stadium i Cardiff.