ARSENAL F C

Förstatröja 2008 - 2010

TILLVERKARE: Nike     SPONSOR: Fly Emirates

loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja köpte jag till jul 2008. Då var det i storlek L, men den passade ganska bra ändå. Nike hade slarvat bort hela Mickes och Fotbollsaffärens höstordrar. Alltså hade Micke stora problem med att få hem tröjor till lag som hade Nike som tillverkare. Denna tröja tror jag kom som någon bytesaffär med någon av de vänbutiker Fotbollsaffären har i Europa.

 

Som skrivet ovan så är det tyvärr Nike som fortsätter tillverka Arsenals tröjor. Så länge laget spelar på Emirates Stadium så ligger säker sponsoravtalet med Fly Emirates kvar. Ett par nyheter med denna tröja är att ärmarna inte är vita utan det är bara som en vit rand. Ett tag hade Nike en marinblå rand som skilde det vita och röda åt. På denna tröjan är randen vinröd.

 

2008 - 2009 slutade Arsenal fyra i Premier League. Fast i denna tröja var Samir Nasri den förste att göra mål i Premier League 2008. Det tog fyra minuter innan han gjorde mål på West Bromwich. Sista säsongen i denna tröja slutade Arsenal trea och kvalade direkt in i Champions League.