loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröjan var en jubileumströja. Det var farväl till Highbury som Arsenal spelat på sedan 1913. Alltså fanns det ingen tvekan att jag skulle ha denna så fort som Fotbollsaffären fick in den.

 

Detta var en jubileumströja som Nike fick göra med O2 som sponsor. Man ville ha tröjan lik den som det spelades i 1913 då Arsenal flyttade in på Highbury. Nu stämmer det inte riktigt, för så här mörk, vinröd har aldrig Arsenals tröjor varit. Däremot var det inget vitt på ärmarna under denna tid, så detta var åtminstone rätt. Materialet var samma som förra året. Alltså ingen stretch alls. Det gällde att ha en lagom stor tröja.

 

Sista säsongen på Highbury klarade Arsenal av en fjärde plats i ligan och kval till kommande Champions League. I säsongens Champions League gick laget till final. Fast här spelade Arsenal i sina gula bortatröjor. En tidig utvisning på Arsenals målvakt Jens Lehmann i 18 minuten gjorde att Barcelona kunde vinna med 2-1.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Onsdagen 13:e november 2013:


hade jag denna Arsenal-tröja på mig.
Skälet till detta är att Arsenal igår besegrade Aston Villa med 4-2. Det var juniorerna i U 21 laget som spelade i Premier League. Efter sex matcher ligger Arsenal på sjätte plats, men det är ojämt i spelade matcher. Arselan ligger tre matcher och sex poäng efter serieledarna West Ham. Denna tröjan tyckte jag passade bra eftersom de båda viröda lagen också involveras i resultat och tabellplacering.