loading...

TRÖJANS HISTORIA


Mickes Lilla Fotbollströjeaffär hade öppnat i Malmö och hädanefter blev det många tröjinköp i denna affär. En av de första var denna Arsenaltröja.

 

Nike förtsatte tillverkningen av Arsenals tröjor i ett glansigt, blankt material. De fortsatte även att ha med den marinblåa randen. Dreamcast och Sega gjorde sin andra och tredje säsong som sponsorer. Det blev samtidigt deras två sista säsonger.

 

Säsongen 2000-2001 slutade Arsenal åter tvåa i Premier League. En andra plats blev det också i FA-cupen där Liverpool blev för svåra i finalen på Millennium Stadium i Cardiff. Säsong två i denna tröja resulterade i ligaseger 2001-2002. Arsenal vann The Double då de besegrade Chelsea i FA-cup finalen. Detta var den sista tröja Tony Adams spelade i innan han tackade för sig och ligafotbollen som spelare.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Fredagen 18:e oktober 2013:


hade jag denna Arsenal-tröja på mig. Egentligen skulle det varit en dansk tröja då det var planerat att jag och min yngsta dotter Ebba skulle åkt över till Köpenhamn och firat min födeledag. Det är en tradition vi haft med besök i Unisport, äta på restaurang och titta på Halloweenutställningen på Tivoli. Då vi just fått en ny hund så blir det för jobbigt för en person att passa denna och den gamla hunden, så sent igår beslöts att ställa in denna resa. 
Då fick jag tänka om vad det gällde tröjvalet. Damernas Champions League hade ju omgång igår och där blev det storseger hemma för Arsenal. 11-1 mot det ryska laget CSHVSM Kairat. Så jag sadlade om till denna tröja idag.