loading...
TRÖJANS HISTORIA.

Den 30:e oktober 2021 var vi som vanligt över i Köpenhamn för att gå på Tivolis Halloween. Förutom att även äta på Jensens så ingår ett besök på Ströget hos Unisport. Jag valde en födelsedagströja och så köpte jag själv denna tröja nummer 682.

Då valet av tröjor numera går efter annorlunda design så tyckte jag denna andratröja av Red Bull Leipzig var tuff och tjusig. Dessutom är denna tröja min allra första tröja av Emil Forsbergs tyska klubblag Leipzig. Nike tillverkar och Red Bull är den solklara sponsorn då detta österrikiska sportdrycksföretag äger fyra större fotbollsklubbar: förutom Leipzig är det Red Bull Salzburg, Red Bull New Yorl och Red Bull Bragantino. 

Efter att har bildats 2009 klättrade klubben upp i tyska ligasystemet och 2016 var de i Bundesliga. Därefter har de legat i topp och blivit tvåa två gånger. Just då jag köpte denna tröja låg de åtta och sist i sin Champions Leaguegrupp. Så resultatet med denna tröja har inte varit lika bra som tidigare år. Även om tröjan är snyggare än tidigare år.