loading...

TRÖJANS HISTORIA.

Tröja nummer 679 kom direkt från Venedig. Där hade min yngsta dotter Ebba och hennes Nicolas tillbringat en vecka. I vanlig ordning hade jag bett den hålla ögonen öppna efter en Italiensk landslagströja eller Venezias klubbtröja. Italiens har tagit slut överallt och så även Venezias. Detta då Italien blev Europamästare och Venezia tagit klivet upp i Serie A inför hösten. Då Venezia bytt från Nike till Kappa så fanns det ingen ny tröja till kommande säsong släppt än. 

Torsdagen den 29/7 2021 skulle paret åka hem och från Venedigt flygplats ringde de och berättade att de hittat en butik som hade en Veneziatröja kvar fast de hade bara XXL. Men italienska mått så skulle den säkert passa. Det gjorde den.

Nu visade det sig att det inte var den tröja som de tog sig upp till Serie A med. Detta är förstatröjan från säsongen 2019-20. Fast då jag inte har någon Veneziatröja tidigare så gör det absolut ingenting. Jag gillar färgkombinationen som klubben har i svart, orange och grönt. Nike har gjort den och då säsongen startade 2019 hade Venezia inte hittat någon sponsor utan de inledde säsongen med företagsnamnet VENEZIA FOOTBALL CLUB. Så småningom byttes det ut  mot Fluorsid.

Men en Vaneziatröja från en säsong i Serie B passat utmärkt. Laget är nämligen det i hela Italien som spelat absolut flest säsonger i Serie B. I denna tröja slutade de på en elfte plats i tabellen