loading...

TRÖJANS HISTORIA


Tisdagen den 15:e december 2015 kom Mikael Falk ägare av Fotbollsaffären och lämnade denna tröja till mig som en tidig julklapp för att jag hjälpt till med uppdateringar av hans hemsida. Detta blev min fjärde Intertröja och fotbollströja nummer 594 i min samling.

Demma tröja tillhör säsongen 2012/2013 och har samma tillverkate och sponsor som Inte använt sig av de senaste femton åren. Nike och Pirelli. Tröjan följer samma stil som alla Niketröjor denna säsing. 

Säsongens ligaspel var inte mycket att hurra för. Det blev en nionde plats i Serie A. I Coppa Italia gick det lite bättre. Det blev semifinal, men där var Roma för starka. Denna tröja användes åven i säsongens Europa League dit Inter fick klara av två kvalomgångar. I gruppspelet slutade de tvåa efter Rubin Kazan. Men i åttondelsfinalen förlorade de med minsta möjliga marginal. Det blev 3-0 förlust borta och vinst med samma resultat hemma mot Tottenham. I förlängningen gjorde lagen varsitt mål och då gick Tottenham vidare på den fjantiga bortamålsregeln.