loading...

TRÖJANS HISTORIA


Detta är en av alla de EM tröjor som Fotbollsaffären lyckats få tag på. Då jag skulle få svårt att plocka ut alla mina semesterdagar innan jag ska sluta i affären så valde jag att ha möjligheten att plocka några tröjor istället. Detta var en. Den 495:e.

 

Nike står fortfarande för tillverkningen av Portugals tröjor. Denna skiljer sig inte mycket från andra tröjor Nike gjort åt Portugal. Samma material och samma snitt. Den har helrundad hals precis som Nikes övriga EM kollektion.

Portugal använde denna tröja i tre av sina matcher. I gruppspelet hade laget denna tröja i 0-1 förlusten mot Tyskland och 2-1 segern över Nederländerna. De vann även med 3-2 över Danmark i sin andratröja. Portugal slutade tvåa i gruppen. I kvartsfinalen fanns andra tröja på då Tjeckien besegrades med 1-0. Portugal åkte ur EM turneringen i andratröjan. Trots att de stod som hemmalag valde de den vita andradressen i semin mot ärkerivalen Spanien. Det det blev 0-0 och förlust 2-4 på straffar. 

TRÖJANS ANVÄNDNING

Lördagen 16:e november 2013:


hade jag denna Portugal-tröja på mig.
Jag hade mycket hellre haft en Sverigetröja på mig. Efter första halvlek trodde jag på Sverige, men i andra var de totalt överkörda och Portugal vann fullt rättvist. Alltså finns det inget att skämmas för att bära denna tröja idag. Portugal är tyvärr ett par klasser bättre än Sverige och fullt förtjänta av att komma till VM.

Måndagen den 23:e december

hade jag denna Portugal-tröja på mig.
Detta berodde på att min jultröjeklädsel startade på lillejulafton. Detta är en alldeles utmärkt jultröja i sin julröda färg med gröna inslag.