loading...

TRÖJANS HISTORIA


Under den Påskresan till London 1995 besökte jag givetvis min kompis John på Soccer Scene. Trots att Sheffield United inte var kvar i högsta divisionen tyckte jag att tröjan var så tuff att jag passade på att köpa min andra Sheffield U tröja.

Umbro hade tillverkat Sheffield Uniteds tröjor sedan 1983. Denna tröja har fått ett stort rött ok och ränderna på tröjan är smalare än de brukar vara på randiga tröjor. Mellan 1985 och 1995 var Laver huvudsponsor. I filmen Allt eller inget (The Full Monty) så gick Robert Carlyle i rollen som Gary "Gaz" Schofield omkring i denna United-tröja.

Sheffield United hade ramlat ur Premier League förra året och kom med denna tröja på 8:e plats i Division One. I cuperna åkte laget ut i tredje omgången, så det var ingen större säsong i denna tröja.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Måndagen 9:e december 2013:


hade jag denna Sheffield United-tröja på mig.
FA-cupen spelade några av de sista matcherna i andra omgången. TV 10 visade då Sheffield United vann borta över Cambridge United med 2-0. Detta firar jag genom att bära denna tröja idag. Lottningen till nästa omgån då Premier League-lagen träder in gjordes också igår. Här får Sheffield United det tuffare då de ska till bortamatch mot Aston Villa.