loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja var inte aktuell när jag köpte den. Det var inte förrän 2006 då Micke i Fotbollsaffären hade köpt upp en kartong med tröjor från en italiensk tröjaffär han hade kontakt med. De flesta tröjor var av italienska lag, då allt var av italienska tröjtillverkare. Då Errea är en sådan och Derby hade detta märke 2001 - 2003 så fanns även ett par Derbytröjor med. Då laget spelade i Premier League med denna tröja så var det klarta att jag skulle ha en till min samling.

 

Till denna säsong hade Derby bytt ut Puma mot det italienska Errea. Ölen Marstons Pedigree gjorde också debut som sponsor. På den tiden jag drack alkohol var detta en sponsor jag gillade då detta öl fanns på vissa svenska systembolag. Tröja hade gaska tajt krage, och ett väldigt glansigt material. Ganska fräckt, men lite obekväm i halsen.

 

Det blev bara en säsong i Premier League med denna tröja. Redan första året hamnade Derby på 19e plats och åkte ur. Året därpå var det nästan att Derby även åkte ur First Division. Man klarade sig med ett nödrop med en 18e plats.