loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Tyvärr har MFF valt att endast de själva för sälja sina produkter. Då jag tyckte att denna andratröja var otroligt fräck passade jag på att cykla om Swedbank Stadion och MFF-shopen innan jag skulle till mitt andra jobb i Fotbollsaffären. Den största storlek de hade inne var XL så jag tog en såda även om Puma är något mindre i storlekarna än normala tillverkare.

Tröjan kom redan säsongen 2012 och Puma tillverkade den liksom de gjort med mängder av MFF-dresser genom historien. De flesta gånger denna tröjan använts har man inte haft någon sponsor. Under hösten 2013 var Rörläggarna huvudsponsor. Tröjan är som sagt liten i storleken, men tuff i sina smala rödvita ränder. Att MFF ofta har andratröjor i röd-vit-randigt beror till stor det på den gamle ordföranden Erik Persson. Hans favoritlag i Engelska ligan var Sunderland och deras randiga tröjor fick han in i MFF:s bortatröjor.

Andra säsongen i denna bortatröja blev öförglömlig då Malmö säkrade guldet redan en match innan serien var slut. Det var lagets 17:e Allsvenska guld och tränare Rikard Norlings första.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Tisdagen 29:e oktober 2013:


hade jag denna Malmö FF-tröja på mig.
Givetvis handlade det om att MFF säkrade guldet i 2013 års Allsvenska genom att tydligt visa att de var det bättre laget på Borås Arena där de regerande mästarna Elfsborg besegrades med 2-0. Det var ju borta de vann, och dessutom tycker jag denna bortatröja är mycket fräckare än hemmatröjan.