loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Då jag jobbade halvtid i Fotbollsaffären var det lätt att skaffa en ny tröja så fort den kom in. Det var vad jag gjorde med denna tröja. Tidigt på våren 2012 fixade jag denna tröja. Det var fyra år sedan Sverige var med i ett stort fotbollsmästerskap så jag hade bestämt tdigt att jag skulle ha tröjan.

Detta var sista tröjan som Umbro tillverkade inna Adidas tog över igen. Jag gillr de smala blå dumbbelränderna på tröjan, men många kunder berättade hur ful tröjan var. En annan tuff sak är kragen som är sydd så att den ligger vikt. Tyvärr blir halsen ganska trång och materialet i kragen är ganska styvt och inte alls skönt. 

EM i denna tröja blev en besvikelse. Visserligen användes andratröja i förlusten mot värdlandet Ukraina. Förlust 1-2. Det blev även förlust i andra matchen mot England, 2-3. Dessa resultat innebar att Sverige inte kunde gå vidare från gruppen. Alltså hjälpte det inte med den övertygande segern i sista matchen med 2-0 mot Frankrike, Tröjan användes även i kommande VM-kval och där minns vi bäst vändningen till 4-4 mot Tyskland.