loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Tröjan är köpt i Fotbollsaffären i Malmö. Anledningen var att jag bara hade fyra Italientröjor och jag behövde en till. Min yngsta dotter Ebba hade önskat sig att komma till Rom. Då fick jag och storasyster Frida följa med. Vi skulle vara borta i fem dagar och då man är i Italien så han man italienska landslagströjor på sig. Det kunde ju vara känsligt med Roma eller Lazio. Då det var EM slutspel så hade Fotbollsaffären även Italiens bortatröja och då fick jag ta den. Den användes den dag då vi var i Vatikanen och St Peterskyrkan. Det var passande med vitt tyckte jag.

Puma hade haft Italien på sin tillverkarliste ett tag och Italien brukar alltid ha vita andratröjor. Denna är helvit med guldiga inslag. Det är en glittrig vit nyans och tröjan har en tuff detalj i halsen där man lyckas få in italienska flaggans färger.

Italien tog sig vidare från grupp C som tvåa. Det var denna tröja de använde i den sista matchen mot Frankrike då det blev seger med 2-0. Allt hade startar med 0-3 förlust till Nederländerna och sedan bara oavgjort 1-1 mot Rumänien. Den 22:a juni spelades kvartsfinalen mot Spanien. Vi var i Rom då och hade hoppats få uppleva yran över en seger. Det blev sorg då matchen slutade 0-0 och De blivande mästarna vann straffarna med 4-2.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Fredagen 13:e december 2013:


hade jag denna Italien-tröja på mig.
Denna tröja har helt och hållet med dagens datum att göra. Det brukar vara min Lucia-tröja. Det är en Italien-tröja och Lucia kom därifrån. Dessutom är den vit så som många är klädda denna dag.