loading...

TRÖJANS HISTORIA


Inför VM i Tyskland 2006 hade fotbollsaffären faktiskt all de deltagande ländernas tröjor. Frankrike var ett underligt landslag. Antingen succé eller fiasko. Jag hjälpte till lite i butiken och plockade några tröjor som lön. Detta var en av dem.

Adidas fortsatte tillverka många Europeiska länders tröjor. Detta året var modellen ett ok på framsidan och böljande ränder på sidorna. En luftig och skön tröja. Jag gillare modellen då det gärna får vara något typ av mönster.

För Frankrikes de så bringade denna tröja nästan fullständig succé. Laget fanns i Grupp G och förlorade inte någon match. Oavgjort mot Schweiz 0-0 och Sydkorea 1-1. Sista matchen besegrade Frankrike Togo med 2-0. De blev tvåa i gruppen och fick möta Spanien i åttondelsfinalen. Här blev det säker seger med 3-1. I kvarten slog Fankrike ut Brasilien och i semin Portugal. Båda matcher slutade 1-0. I finalen mot Italien tvingades Frankrike bära den vita andratröjan. Kanske var det det som gjorde att finalen förlorades på straffar efter 1-1 vid full tid och förlängning. Fast finalen minns man lika mycket för att Zidanes tålamod brast och han utdelade en dansk skalle mot Materazzi som tråkat honom hela matchen. Det var för övrigt dessa två som gjorde spelmålen i matchen.