loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja har jag tiggt mig till. Mikael Falk hade med sitt V 65 gäng lyckats pricka alla hästar rätt. Det resulterade i ca 70 000 kronor till var och en. Han bjöd sin fru till London och då frågade jag om han inte kunde tänka sig fixa en fotbollströja till mig. Det blev denna VM-tröja.

 

Brasilien hade haft Umbro till sina senaste mästerskapströjor, men nu hade Nike tagit över. Det är en stor pösig tröja med extra mycket tyg i ärmarna. Det är även ganska tjockt tyg så att man kan använda den vid lite lägre temperaturer.

 

I VM i Frankrike orsakade Brasilien en händelse som det fortfarande grubblas över. Starten fungerade bra. I Grupp A vann laget de två första matcherna mot Skottland 2-1 och Marocko 3-0. De var redan klara för vidare avancemang så förlusten mot Norge 1-2 betydde inget för Brasilien. De vann gruppen före Norge. Brasilien tog sig till final genom segrar över Chile 4-1, Danmark 3-2 och i semin slogs Nederländerna ut efter straffar. Finalen förlorades till värdlandet Frankrike med 0-3. Men det mystiska är: Vad hände med superstjärnan Ronaldo före finalen???