loading...

TRÖJANS HISTORIA


På våren 2015 var det dags för Fotbollsaffärens ägare Mikael Falk att åter åka på golfresa. Då fick jag rycka in igen och beställa och skicka iväg tröjor och andra produkter till alla som beställt varor på Fotbollsaffärens hemsida. Vid en snabbgenomgång fanns denna tröja som en felbeställning. Rätt storlek och ganske häftig valde jag den som delbetalning. Det blev tröja 583 i samlingen.

Adidas fortsätter producera Chelseas tröjor. denna är tunn och lätt, trots färgen en somrig tröja. Adidas har lyckats denna säsong med att skapa lite mönster på sina tröjor, och detta mönster gillar jag. 2005 tog Samsung över som sponsor och detta är sista tröjan med detta brösttryck då Chelsea till nästa säsong har skrivit ett nytt sponsoravtal med japanska Yokohama-däck.

En lyckad säsong där denna tröja användes minst lika frekvent som den gula andratröjan. Chelsea lyckades bli Premier League-mästare i denna tröja. De vann även Ligacupen med 2-0 över Tottenham i finalen, men då användes förstatröjan. Champions League blev en besvikelse, utslagna av PSG redan i åttondelsfinalen.

Två WALLPAPER på tröja 1920 x 1080