loading...

TRÖJANS HISTORIA


Den 15:e maj 2013 var jag på Emporia i Malmö för att köpa Malmö FFs nya hemmatröja. Det var på InterSport-butiken. De hade inte inne den senaste tröjan i min storlek. Likt ett barn som beslutat sig för att handla något så hittade jag förra säsongens hemmatröja och slog till. Det var ju givetvis till lite reducerat pris då det inte var senaste modellen.

Puma har tillverkat MFF:s tröjor länge. Denna modell var som många andra Pumatröjor. Det går en rand från vänster axel snett ner till höger armhåla. På atta andra modeller är denna rand i en annan färg och tyget ovanför i en tredje färg, men Malmö FF har samma ljusblå färg över allt. Malmö FF använder också Pumas italienska storlekar, vilket betyder att man måste gå upp en storlek jämfört med vad man normalt har. Supporterströjor såldes utan sponsor och så spelades också en hel del matcher. Under vissa perioder i denna tröja hade MFF Sydtotal i vitt som sponsor. De hade också ICA, ibland i vinrött och ibland i vitt. 

MFF presterade ganska hyfsat i Allsvenskan i denna tröja. 2011 blev de fyra och 2012 slutade laget på 3:e plats. 

TRÖJANS ANVÄNDNING

Måndagen 21:a oktober 2013:


hade jag denna MFF-tröja på mig. Jag påstår att Malmö FF säkrade guldet igår då de långt om länge vann hemmamatchen över Brommapojkarna med 2-1. Så knackigt som alla "topplagen" spelar så är inget lag värdigt att kalla sig Svenska mästare 2013. Även om MFF förlorar de två kvarvarande matcherna så tror jag att även de andra som är med i striden tappar poäng. Alltså passar denna tröja bra idag.