loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Tröja nummer 623 blev en väldigt speciell tröja. Min sista dag i skolan (jag hade beslutat pensionera mig) hade mina ärade arbetskolleger fixat den perfekta avskedspresenten. Det var Malmö FFs förstatröja för säsongen 2017. Det är en "väggtröja" så den enda gången jag använt den var för bilderna på denna sida. Som synes är det storlek M så att den ska ta lagom stor plats på väggen.

Malmö FF spelade detta år som vanligt i Puma. Det fina med MFF är att de håller sin tröja prydlig med oftast en enda sponson. Volkswagen kom in 2016 som sponsor i ett antal svenska klubbar och Malmö FF var en av dem. Nu så har min tröja ett antal extra tryck. Fast det är inga tryck utan ett antal spelare ur MFFs trupp som signerat tröjan. Det betyer att detta säkert är en av de dyrbarare tröjor jag äger, men den kommer alldrig att vara till salu.

Säsongen gick strålande för Malmö FF i denna tröja. Redan med tre omgångar kvar var de svenska mästare. Då det är det 20:e mästerskapet så är tröjan den sista med en "mästarstjärna". Nästa säsongs tröja kommer att ha två stjärnor. En för vart tionde mästerskap.