loading...

TRÖJANS HISTORIA


Micke i Fotbollsaffären i Malmö hade lyckats få in ganska många av de deltagande lagens tröjor till sommarens EM. Vid denna tidpunkt så jobbade jag halvtid i butiken. Alltså tog jag hem denna tröja samma dag som den dök upp. Det var en given tröja då EM gick i Ukraina och Polen och jag alltid försöker skaffa mig värdlandets (eller ländernas) hemmatröjor.

Adidas har tillverkat tröja. De tre ränderna slutar i en halvbåge som många av årets Adidas modeller gör. En fräck detalj är mönstret på bröstet som inramas av ett band i blått och ljusare gult. 

Ukraina spelade i den tuffa Grupp D. Här fanns även Sverige, England och Frankrike. Hemmalagen fick en utmärkt start på EM då de besegrade Sverige med 2-1 i första matchen, men sedan var det stopp. Med förlust till båder Frankrike 0-2 och England 0-1 så slutade Ukraina sist i gruppen och det var färdigspelat i EM.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Tisdagen 15:e oktober 2013:


hade jag denna Ukraina tröja på mig. Dagen före de avgörande VM-kvalen spelade de Europeiska U 21 landslagen kval till U 21 EM. Ukraina stod för en storseger borta mot Lettland. Resultat 5-1. Därför valde jag denna tröja. Den är gul och blå efter flaggan, och färgerna har Ukraina tagit efter den Svenska flaggan som de såg vid Karl XII:s  krigståg för 300 år sedan. Så det är faktiskt lite svenkättat med denna tröja, med tanke på landskampen mot Tyskland i kväll.