loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Inför EM 2012 dök det upp många nya landslagströjor i Fotbollsaffären i Malmö. Då jag jobbade halvtid där, så kunde jag ofta vara den första som skaffade mig en ny landslagströja. Tyskland går alltid långt så det var riskfritt att köpa den. Jag har för mig att denna tröja var min i april 2012.

Adidas är en van tillverkare av Tysklands matchtröjor. På senare tid har den vita tröjan ofta fått instag av flaggans tre färger, svart, rött och gult. Här sitter de ganska fräckt som smala tvärränder från uppe till vänster och ner till högra sidan. I nacken sitter ett 3D Deuchland Fussball Bund.

Jag hade Tyskland som favorit i EM. Gruppspelet gick gallant och bestod i segrar över Portugal, Nederländerna och Danmark. 4-2 mot Grekland i kvartsfinalen var övertygande. Sedan hände något i semin. Där överraskade Italien med att vinna med 2-1 och Tysklands EM-spel var över. Tröjan har använts i VM-kvalet. I Berlin hade Tyskarna denna tröja och gick mot en övertygande seger över Sverige innan de totalt tappade matchen och en säker 4-0 ledning slutade med 4-4.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Torsdagen 17:e oktober 2013:


hade jag denna Tyskland tröja på mig. Lite berodde det på tyskarnas seger över Sverige i tisdags, men om jag ser till vilka matcher som spelades igår så är det framförallt damfotboll. I damernas Champions League vann tyska Wolfsburg mor finska Parnu med 13-0. I UEFAs U17 mästerskap för flickor besegrade tyskorna Belgien med 1-0, så det finns dubbel anledning till varför jag klädde mig så här idag.