loading...

TRÖJANS HISTORIA


Inför VM i Sydafrika hade hjälpte jag sporadiskt till i Fotbollsaffären. Jag hade haft många kunder som frågat efter Tysklands bortatröja och sa det till ägaren Micke. Nej, det var verkligen inget han hade tänkt ta in. Då VM startade fanns plötsligt tröjan i butiken. Micke hade ändrat sig och jag kunde bara hålla med kunderna om att det var en fräck tröja. Så fräck att jag också köpte den.

Tyskland och Adidas är ett. Här har de hittat en cool svart andratröja som har guld och röda inslag. Som vanligt är det en mjuk och skön tröja att använda. 

Tyskland hade hamat i Grupp D. De vann gruppen trots att det blev förlust till Serbien med 0-1. Segrarna över Australien 4-0 och Ghana 1-0 räckte till gruppseger. I Ghanamatchen användes denna tröja. I åttondelen blev det enkel seger över England med 4-1 (Skandalen då England hade ett mål långt över mållinjen men ingen av domarna såg detta). I kvarten användes denna tröja igen då Argentina utskåpades med 4-0. I semin mot Spanien blev det förlust 0-1. Tyskland använde denna tröja en tredje gång i matchen om tredje pris. Där blev det seger över Uruguay med 3-2.