loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Detta VM var det första som jag kunde köpa tröjorna på hemmaplan. Mickes Lilla Fotbollströjaffär hade öppnat. Då Sydkorea var ett av värdländerna och ett så pass känt märke som Nike tillverkade den hade Micke inte stora problem att få dem till sin butik. Jag tyckte att det var en ganska fräck tröja och då det gick ganska bra för Sydkorea så köpte jag tröjan mitt under VM.

Nike har tillverkat tröjan och VM-tröjorna var av ett tyg som var helt stumt, De är inte elastiska det minsta vilket gör att de känns som en nylonskjorta att ha på sig. Tröjan har också Nikes typiska rand över nedre ryggen och trianglarna i sidan. De vita ränderna framtill var Sydkorea ensamma om. Det sätter piff på tröjan.

VM delades mellan Japan och Sydkorea. Sydkorea spelade i Grupp D som givetvis gick i Sydkorea. De vann gruppen efter 2-0 mot Polen, 1-1 mot USA och i sista matchen blev det en 1-0 seger mot Portugal. I åttondelsfinalen stod Italien för motståndet. Här inträffade VMs stora sensation då Sydkorea vann med 2-1. Segermålet gjordes i förlängningen av Ahn Jung-Hwan. Det var Golden Goal så matchen var slut efter målet. Ahn var proffs i Italien i Perugia och han var inte välkommen tillbaka till klubben efter VM utan tvingades söka ny klubb. Det blev i Japansta ligan. 
Sydkorea var i kvartsfinal och här stod Spanien för motståndet. Nästa sensation inträffade då matchen slutade 0-0 och Sydkorea vann med 5-3 på straffar. I semifinalen blev Tyskland för svåra då de gjorde matchens enda mål. Det betydde att Sydkorea fick spela match om tredjepris. För motståndet stod VMs andra sensationslag Turkiet. Det blev en oerhört vänlig match och båda lagen hyllades och sprang ärevarv tillsammans hand i hand trots att Turkiet vann matchen med 3-2.