loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Tröjan är köpt i Fotbollsffären i Malmö. Just denna sista i XL hade funnits i affären sedan 2002. Jag införskaffade den 2009 efter VM-lottningen då Sydafrika var värd för mästerskapen. Det var en tröja som var till ett mycket förmånligt reducerat pris.

Addidas har gjort en tröja som ser ut som många av Adidas fotbollsträjor gjorde 2002. Både Sverige, Spanien och Frankrike hade liknande tröjor. Det typiska var nät-delen i sidan och en annan färg där under. Sydafrika har laborerat med sina förstatröjor. De har varit bärnstensfärgade med svart och vitt i. Till VM i Japan och Sydkorea hade Sydafrika en vit hemmatröja.

Sydafrika hade hamnat i Grupp B som spelades i Sydkorea. Inledningen var mot Paraguay och slutresultatet blev 2-2. I andra matchen besegrade Sydafrika Slovenien med 1-0. I sista matchen kom första förlusten. Det blev 2-3 mot Spanien. Sydafrika hamnade på fyra poäng och 5-5 i målskilnad. Spanien vann gruppen på full poäng. Paraguay hade också fyra poäng, men deras målskilnad var 6-6. De hade alltså gjort fler mål än Sydafrika och med minsta möjliga marginal var Sydafrika utslaget.