loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja kom till Fotbollsaffären i Malmö under EM. Jag hade varit i Rom och kom hem för att hjälpa till i affären då det var finaldags. Då jag hade finallagens tröjor sneglade jag lite på Sveriges bortatröja. Den hade ett fråckt mönster på ryggen så jag slog till med denna tröja.

Detta var Sveriges fjärse år med Umbro. Bortatröjorna hade börjat bli riktigt mörk-blå. Denna hade självklart lite gula inslag, men även lite ljusare blå partier. Den i nacken där det sår SVERIGE är ljusare blå, men också ett helt annat tyg som är grövre. Själva tröjan i övrigt är riktigh luftig och mjuk. Sedan har den det där coola mönstret på ryggen som jag gillar.

Sverige hade hamnat i grupp D som spelade sina matcher i Österrike. Sverige inledde mot de regerande Europamästarna Grekland. Det blev seger med 2-0. De blivande Europamästarna Spanien lyckades göra segermålet 2-1 på två miniters övertid. Det var inte så farligt för i sista matchen väntade Ryssland och de skulle lätt besegras. Men det blev förlust med 0-2 och Sveriges EM-fest var över. Det innbär att i alla tre matcherna kunde Sverige ha sin gula förstatröja. Denna tröja användes aldrig under EM.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Lördagen 2:a november 2013:


hade jag denna Sverige-tröja på mig.
Orsaken till detta var givetvis U 17 landslagets framgångar i VM. Gårdagens kvartsfinal mot Honduras vanns med 2-1. Detta tog Sveriga till semifinal. Då de spelade i bortatröja så blev det en bortatröja jag använde idag.