loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Julen 2017 hjälpte jag Micke i Fotbollsaffären att skicka tröjor till kunder dåhan själv var på golfsemester. Vi kom överens om att betalningersättning skulle utgå i tröjor. Då jag fick se Sveriges andratröja i VM så önskade jag hellre den än den ganska trökiga hemmatröjan. Så den 10:e april 2018 fick jag denna tröjja nummer 630 levererad hem av Mikael Falk himself.

Det är Adidas som tillverkat tröjan. Det är den leverantör Svenska landslaget oftast haft förutom en avstickare till Umbro några år på 2000-talets början. Adidas har kommit med det mönster som tröjan har på en massa andra landslagströjor, och jag gillar de tre olikabreda stavarna som finns över tröjan. Materialet är tunt och det är en riktigsommartröja.

Frågan är om Sverige hinner använda denna tröja i VM. De är lottade bortalag i matchen mot Tyskland och då är det troligt att denna tröja används. Mot Sydkorea och Mexiko kommer Sverige med all sannolikhet att ha sin gula tröja. Sedan får vi se om det blir fler matcher? I gula tröjan blev det segrar i gruppen, men i denna förlorade Sverige med 1-2 mot Tyskland. Trots detta vann Sverige gruppen och Tyskland kom sist.

WALLPAPER för PC 1920x1080