SPANIEN

Förstatröja i Schweiz/Österrike-EM 2008

TILLVERKARE: Adidas

loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja köptes i Fotbollsaffären på våren 2008. Det var hanska säkert att köpa en Spanien-tröja då laget alltid går långt i turneringarna. De går dock sällan hela vägen.

Adidas har tillverkat Spaniens tröjor länge och så även till detta EM. Det skiljer inte så mycket från förra tröjan. De små ränderna har försvunnit och den gula färgen han blivit guld istället. Luftigt material som är mjukt och behagligt.

Spanien hade hamnat i Grupp D som spelade sina matcher i Österrike. Det var Sveriges grupp och Spanien bidrog stort till att Sverige inte gick vidare från gruppen. Först vann Spanien med 4-1 över Ryssland, sedan blev det en knapp 2-1 seger över Sverige och avslutningsvi besegrades Grekland med 2-1. Spanien var vidare till kvartsfinal. Här stod Italien för motståndet. Matchen slutade mållös och Spanien vann på straffar med 4-2. I semin var det dags för Ryssland igen. Det gick lika enkelt som i gruppspelet. 3-0 vannspanjorerna med. Tyskland var motståndarna i finalen. I 33:e minuten gjorde Fernando Torres matchens enda mål. Spanien hade efter otaliga försök äntligen vunnit en turnering.