loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Tröjan är köpt i Fotbollsaffären i Malmö. Det var ingen tröja jag köpte till VM-turneringen. Det gick drygt ett år innan jag slog till. Jag jobbade extra i affären och kom på att jag inte hade någon Schweiz landslagströja. Då det gick hyfsat för landet i VM så var det hög tid att skaffa denna tröja till min samling.

Tröjan är av samma snitt som alla de afrikanska ländernas. Puma har gjort en tröja där halsen är hög framtill och lägre i nacken. Ärmarnas snitt är på samma sätt. Det ser nästan ut som om tröjorna är bakvända. Däremot har de alla ett fräckt mönster på framsidan. Schweiz har givetvis ett kors. Materielet är lite märkligt då tröjan är helt stum. Den är inte det minsta töjbar. 

Som jag nämnt så gick det bra för Schweiz i denna tröja i gruppspelet. De vann grupp G genom segrar över Togo och Sydkorea med 2-0. Mot tvåan i gruppen, Frankrike blev det 0-0. Scweiz åkte sedan ut i åttondelsfinalen med 0-3 på staffar mot Ukraina. Ganska otroligt att inte sätta en enda straff. Däremot kan laget skryta med att inte ha förlorat någon match i VM-turneringen på ordinarie matchtid eller förlängning, och inte ens släppt in ett enda mål.