loading...

TRÖJANS HISTORIA


Ryssland var det inte många som trodde på före EM. Alltså fanns det ingen i Sverige som tagit in Rysslands EM tröja. Under semifinalspelet var jag och mina döttrar i Rom. Jag guidade runt dem rätt i fyra dagar. En gång gick vi "vilse". Då jag studerade kartan sa mina döttrar i kör. Här är en sportaffär. Jag hade frågat efter Rysslands tröja i diverse sportaffärer i Rom. Alla sa att ingen trodde på Ryssland och de hade inte tagit hem några tröjor.

 

Då jag hittat på kartan att vi tagit av en gata för tidigt och lätt skulle hitta rätt igen knuffade mina döttrar in mig i sportaffären. Jo, visst. De hade Rysslands bortatröja i XL. Detta blev min enda souvenir från Rom. Det blev också den dyraste tröjan jag hittills köpt. 85 Euro.

 

Detta blev en av de sista Nike tröjorna till Rysslands landslag innan Adidas tog över. Hemmatröjan är helvit, men båda har de Rysslands flagga över bröstet.

 

Laget spelade i Grupp D. De inledde med storförlust 1-4 mot Spanien. Efter en 1-0 vinst över de regerande Europamästarna Grekland skulle Ryssland skickas ut ur turneringen av Sverige. Det blev Sverige som åkte ut ur turneringen efter en Ryssland-seger med 2-0. I kvartsfinalen imponerade ryssarna med 3-1 över Holland. I semin var det dags att möta Spanien igen. De blivande Europamästarna vann med 3-0 och Ryssland hade spelat färdigt då det inte spelas någon bronsmatch i EM.

WALLPAPER för PC 1920x1080