loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja är köpt i Fotbollsaffären i Malmö. Inför VM 2010 hade många tröjor från länder som var med i VM inkommit. Då Paraguay visade sig gå vidare från gruppspelet så bestämde jag mig för att skaffa min andra Paraguay-tröja. I slutet av juli 2010 hade jag den i min samling.

Paraguay hade bytt från Puma i förra VM till Adidas. Tröjans mönster följer många andra Adidaströjor 2010. Den har de klassiska vit-röda Paraguayränderna, men ryggen är nästan helröd. Detta för att siffror och namn skulle synas bättre.

Som redan påtalat så klarade sig Paraguay bättre i detta VM än i förra då de ju ökte ut i Gruppspelet där Sverige vann den avgörande matchen mot Paraguay den gången. I Sydafrika spelade laget med denna tröja i Grupp F. Det var en grupp som Paraguay överraskande vann. 1-1 mot Italien, 2-0 mot Slovakien och 0-0 mot Nya Zeeland (som för övrigt var det enda laget i denna VM-turnering som inte förlorade en enda match). I åttondelsfinalen klarade sig Paraguay vidare på straffar 5-3 mot Japan. I kvarten blev det knapp förlust med 0-1 mot de blivande världsmästarna Spanien.

WALLPAPER för PC 1920x1080