loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja föll jag för direkt. Problemet var att jag inte kunde beställa den från Fotbollsaffären då de inte har nya Nikeprodukter. Då jag äntligen blev klar med en beställning visade det sig att alla mina inköpsställen hade slut på denna andratröja. Jag hittade den sent på hösten på Classic Football Shirts. Men tröjan hann ta slut innan jag blev klar att skicka min beställning.

I december upptäckte jag att Unisport i Danmark hade fått in tröjan men endast i XL. Det passade mig utmärkt då det är min storlek, så jag slängde iväg en beställning och tre dagar senare, den 16:e december 2014 kunde jag äntligen hämta ut denna tröja, Den 570:e.

Det är fortfarande Nike som tillverkar Nederländernas tröjor. Förstatröja är helt i orange och inget speciellt, men andratröjan är häftig. För det första så är den blå, vilket är ganska ovanligt för en andratröja från Nederländerna. De brukar vara vita. Dessutom har denna blå tröja tolv olika nyanser av blått i ett V-mönster. 

Nederländerna klarade sig åter bra i VM utan att nå ända fram. Det blev en match om bronset och där besegrade de Brasilien med 3-0. De andvände denna tröja i ett antal matcher. Den användes i första matchen, 5-1 segern över Spanien, Andra matchen 3-2 segern mot Australien och i bronsmatchen.