loading...

TRÖJANS HISTORIA


Bara några dagar innan EM skulle starta var jag i en av värdstäderna i Polen. Wroclaw. Här studerade nämligen min dotter Frida. Då jag besökte henne passade jag på att gå runt i staden och se om de sålde några EM-tröjor. På shoppingcentrat Galeria Dominikanska fanns bl a en Nike-butik. Här hade de ett antal av de landslag som Nike tillverkade tröjor till. Då inte Nederländernas förstatröja kommit in än så passade jag på att köpa denna andratröja istället. Den var något billigare än i Sverige.

Tillverkning av tröjor till det Nederländska landslaget har Nike stått för i många år. Fast inte sedan Cruyffs tid. Då var det Adidas. Denna tröja är lätt, enkel och bekväm. Svart är alltid fräckt och då jag gillar detaljer så är det lilla oket på höger sida i orange bara en fördel.

YTröjan användes i den sista gruppspelsmatchen mot Portugal. Det blev förlust med 1-2. Detta var Nederländernas sista match i ett uselt EM med tre raka förluster. 0-1 mot Danmark, 1-2 mot Tyskland och Portugalmatchen. Dålig fotboll, men snygga tröjor.