loading...

TRÖJANS HISTORIA


Förra VM köpte jag min första Mexicotröja. Denna var om möjligt ännu snyggare och skulle bli min andra från det landslag som spelar flest VM-kvalmatcher i historien. Tyvärr hann tröjan ta slut hos Micke i Fotbollsaffären innan jag hann beställa. Då jag såg att engelska Classic Football Shirts hade fått in tröjan till under halva priset slog jag till. Jag har handlat där förr och det tog knappt en vecka innan jag kunde hämta ut min 578:e tröja fredagen den 8:e november 2014.

Adidas fortsätter tillverka Mexicos landslagströjor. De hittar alltid på något extra. Det är två nyanser av grönt. Randigt framtill och den ljusare på ryggen. Fast fräckast är blixtarna i rött och vitt som går mot det centralt placerade nationsmärket.

Resultatmässigt gick det ganska hyfsat för Mexico i denna tröja i Brasilien-VM. De slutade nia. Bäst av de lag som blev utslagna i åttondelsfinalerna där Nederländerna vann med 2-1. I gruppspelet hamnade de med Brasilien, Kroatien och Kamerun. Det blev två segrar, 1-0 över Kamerun och 3-1 över Kroatien. Däremellan spelade de en mållös match mot Brasilien, Detta gjorde att de slutade på andra plats med sju poäng, samma som Brasilien, men med lite sämre målskillnad.

WALLPAPER för PC 1920x1080