loading...

TRÖJANS HISTORIA


Då Fotbollsaffären inte kan plocka in varor från Nike kom jag på att jag för två år sedan var i en Nikebutik i Wroclaw i Polen. Jag hälsade på min dotter Frida som studerade där. Då studierna inte är klara än bad jag henne att kolla om Nikebutiken låg kvar och om de hade Brasiliens hemmatröja. Jag försöker alltid skaffa värdnationens tröjor. Då hon kom hem den 10:e juni hade hon med sig denna min 564:e tröja.

Som redan nämnts så tillverkar Nike denna tröja. Inte några större finesser. Gul med grönt på krage och ärmar. Inga mönster. Möjligen visar den V-ringade kragen lite nyskapande. Tunt tyg vilket gör tröjan perfekt att ha vid varma sommardagar.

VM:s gruppspel gick som planerat med seger i gruppen före Mexiko. Båda hamnade på sju poäng. I finalspelet mötte Brasilien sina Sydamerikanska grannar. Det blev seger på straffar mot Chile och i kvarten slogs Colombia ut med 2-1. Sedan kom den stora katastrofen. I semifinalen bel det Europeiskt motstånd. De blivande världsmästarna Tyskland körde över Brasilien med 7-1. Brassarna hämtade sig aldrig ut denna chock och förlorade även bronsmatchen. Den slutade 3-0 till Nederländerna.