loading...

TRÖJANS HISTORIA


Vid VM och EM brukar jag försöka skaffa tröjorna från de länder som jag tror ska gå längst i turneringen. Eller så letar jag upp något lag jag inte har tröjan från tidigare. Så var det med Australien. Fotbollsaffären hade beställt tröjan, och i vanlig ordning då det är Nike så hade de noll koll och sände bortatröjan istället för hemma. Men den fick duga.

 

Tyvärr har struliga Nike tillverkat tröjan. Men det är en av de snyggaste tröjorna från 2010 års VM med sina två blå nyanser och en gul rand som delar av dessa.

 

I turneringen kan man säga att Australien föll på målsnöret. De blev trea i Grupp D. Storförlusten med 4-0 mot Tyskland gjorde att Ghana kom tvåa före Australien på bättre målskilnad. Det var i matchen mot Tyskland som laget använde denna tröja.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Fredagen 6:e december 2013:


hade jag denna Australien-tröja på mig.
Detta var för att Australiens lille, store spelare Tim Cahill fyller 34 år idag. Med sina 1,78 centimeter var han otrolig till att nicka in mål då han spelade i Everton. Numera hör han hemma i New York Bulls, men i Australienska landslaget har han hört hemma länge.