Lucka 14
Plats 11. WATFORD F.C.

I dagens lucka så handlar det om Watfords klubbmärke. Då talkSPORT.com hade sin rankning av Premier Leaguelagens klubbmärke denna säsong så hamnade Watford på plats 11.

1881 - 1978

Watford tros av många vara ett lag från London, men Watford är en egen stad i Hertfordshire 30 km nordväst om London. 1881 bildades första klubben, Watford Rovers. Sex år senare gick de upp i West Hertfordshire Rangers, och kallade sig för West Herts. 1898 blev West Herts och Watford St Mary’s FC klubben med det nya namnet Watford FC. De hade gul-röd-grön-randiga tröjor. Sedan spelade de fem år i vitt, tolv år i svart-vit-randigt och 32 år i blå tröjor. Laget kallades då "The Blues". 1959 tog klubben beslutet att ändra sina färger till gula tröjor och svarta shorts. Det var även nu som klubbmärket dök upp. Även ett nytt smeknamn dör upp. "The Hornets" färgerna gult och svart associerades till en bålgeting.
Redan 1927 hade ett klubbmärke med initialerna ritats och det var detta man satte färg på och använde fram till 1952. I ett försök att göra som alla andra klubbar hade man tagit och satt in en hjort som finns i både Watfords och Hertsherefords stadsvapen. The Hornets hade blivit så känt att man helt enkelt bar ett märke med en geting och W.F.C. 1968-74. 1974 bar man "Harry the Hornet". Han är populär som maskot än idag, men det var han definitivt inte som klubbmärke.

1978-

1976 valdes Elton John in som ordförande i klubben och då tog det fart med nya steg inom Watford. Nytt klubbmärke och färgerna skulle vara gult, svart och rött. Tröjorna har varit övervägande gula, men shortsen har ibland varit svarta och ibland röda. Man skapade även ett helt nytt klubbmärke. Hjorten från stadsvapnen återkom men nu framfrån. Många har trott att det ska föreställa en älg och har haft svårt att få ihop detta med Watford och getingar. Men det är alltså en Hertshereford-hjort. Under de 40 år som märket har funnits har det varit endast marginella ändringar och tillägg vid jubileum.