Lucka 2
Vems hemmaarena är detta och vad heter den?

Scrolla ner till det rätta svaret och lite fakta!

Rätt svar:
Tottenham Hotspurs hemmaarena Tottenham Hotspur Stadium.

 

Igår var det världens äldsta arena för storfotboll. Idag är det den yngsta i Premier League. Tottenham Hotspur Stadium öppnade den 3:e april 2019 med Premier Leaguematch mellan Tottenham och Crystal Palace. Den slutade 2-0 och Son Heung-min blev första officiella målskytt.

Halva arenan är byggd på samma plats som där den gamla White Hart Lane låg. Det innebar att då bygget startade 2016 kunde Tottenham fortfarande använda sin gamla arena som de spelat på sedan 1899. Men så fort som säsongen var slut våren 2017 började White Hart Lane rivas för att ge plats åt den nya arenans färdigställande.

I ett år var Wembley Stadium Tottenhams hemmaarena och i hemmapremiären i Premier League 2018 skulle Tottenham Hotspur Stadium invigas med att man tog emot Liverpool. Många olika omständigheter gjorde att det avslutande bygget blev kraftigt försenat. I nästan ytterligare ett år spelade Tottenham på Wembley Stadium. 

Innan man i maj 2018 spelade sin första Premier Leaguematch så hade man smygöppnat med en U-18 match den 24:e mars. Så egentligen är J'Neil Bennett arenans första målskytt. Den 30:e mars spelades också en fotbollsmatch. Då mellan gamla legender från Tottenham och Inter. Matchen slutade 4-5. 

Nu är Tottenham Hotspur Stadium fullt ut i bruk. Stadion rymmer 62 303 åskådare. Det innebär att det är den tredje största klubbfotbollsarenan i England efter Old Trafford (Manchester United) och London Stadium (West Ham United). 

Publikrekordet sattes den 22:a december 2019 då Chelsea var på besök: 61 104 åskådare.