SOUTHAMPTON F C

hemmatröja 1997 - 1999

TILLVERKARE: Pony     SPONSOR: Sanderson

 

loading...

TRÖJANS HISTORIA

Denna tröja är köpt på Soccer Scene på Carnaby Street i London. Många tröjor på denna tid var beställningar med diverse bekantar och bekantar till bekanta som besökte London. Så var denna Southampton-tröja.

SPony hade tillverkat denna tröja Southamptons tröjor sedan 1993. Detta var den sista. Därefter tog de hand om tillverkningen själv med ett mäske som hette Saints och då kunde Southamptons tröjor bara köpas från klubben. Det var även sista tröja Sanderson sponsrade. De hade funnits på bröstet sedan 1995. Det är en rejäl tröja i grovt tyg. V.et i halsen är lite lustigt. Det ser ut som om tyget vänts bakochfram. Annorlunda.

Första säsongen i denna tröja slutade laget på 12:e plats i Premier League. I FA-cupen åkte de ut direkt mot Derby och i Ligacupen förlorade de till Chelsea i fjärde omgången. 
Säsong två 98-99 klarade Southampton sig kvar i Premier League som 17:e och sista lag. Även i cuperna gick det sämre. De åkte ur redan i första matchen de spelade i både FA-cupen och Liga cupen. Det krävdes dock omspel i båda. Märkligt nog så var det Fulham som slog ut Southampton i båda cuperna.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Måndagen 7:e oktober 2013:


hade jag denna Southampton-tröja på mig. Det är den senaste jag har, även om den är 16 år gammal. Anledningen till tröjvalet är givetvis Southamptons framfart i Premier League. De ligger för närvarande på Champions League kvalplats. Alltså fyra. I går var det Swansea som besökte St Mary´s. Efter mål av kaptenen Adam Lallana och avbytaren Jay Rodguguez fick Walesarna åka tillbaka med en 2-0 förlust.