loading...

TRÖJANS HISTORIA


Jag tyckte att Portsmouth hade en hel del fräcka tröjor och då en helt ny tillverkare dök upp så beställde jag denna tröja direkt från Portsmouths egen klubb-shop. Det tog en vecka innan jag hade tröjan på hösten 2007.

Sportföretaget Canterbury, som mest är kända för att tillverka dresser till rugbylag, gjorde sin första säsong hod Portsmouth. Det är en något tajt tröja, i väldigt mjukt och töjbart material. OKI stod för sponsringen för tredje året i rad.

Säsongen i denna tröja blev ganska lyckad. Åttonde plats i Premier League var bra för ett lag som Portsmouth. I Ligacupen nådde laget ända fram till fjärde omgången där Blackburn blev för svåra. Med en lyckad lottning i FA-cupen lyckades Portsmouth gå hela vägen och vinna denna anrika cup. I fjärde omgången besegrades Plymouth med 2-1, annars var det idel 1-0 segrar över Ipswich, Preston, West Bromwich och Cardiff i finalen. Den riktigt stora 1-0 segern kom i kvartsfinalen mot Manchester United på Old Trafford.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Onsdagen 9:e oktober 2013:


hade jag denna Portsmouth-tröja på mig. Det hade jag för att laget spelade i Johnstones Paint Trophy. Det är en cup som bara är öppen för lag från Division ett och två. Alltså tredje och fjärde ligan. Den skapades för att även de lägre lagen skulle få vinna en cup. Igår spelades fjärde omgången. Där vann Portsmouth borta mot Oxford United med 2-1. Efter en oavgjord första halvlek tog Porstsmouth ledning med 2-0 i andra på mål av Patrick Agyemang och Yassin Moutaouakil i 66:e och 83:e minuten. Oxfords reducering kom inte förrän i 90:e minuten så det var en ganska säker seger för Pompey.