loading...

TRÖJANS HISTORIA


Påskresan 1993 var åter till London. I butiken Soccer Scene på en liten tvärgata till Carnaby Street hade jag hittat en kompis, John. Han sålde mig två likadana Norwich tröjor. En till mig och en som min far hade beställt.

 

1992 tog Ribero över tillverkningen av Norwich tröjor. i januari 1994 gick Ribero i konkurs och Mitre kontaktades och tillverkade en exakt likadan tröja som användes våren ut. Norwich and Peterborough Building Society sponsrade denna tröja. Då jag hade två så har jag "magasinerat" den ena för att spara sponorn på bröstet. På denna tröja har sponsringen ramlat av, men det syns inte utan tröjan ser sponsorlös ut. Mönstret är ganska spektakulärt. Coventry hade exakt samma mönster på sin hemmatröja, fast givetvis i ljusblått och vitt. Jag gillar mönstret.

 

Första säsongen i denna tröja var också första Premier League. I den segrade Manchester United före Aston Villa och Norwich blev trea. Andra säsongen i denna tröja var Norwich tillbaka på en medelmåttig 12:e plats i ligan. Laget spelade denna säsong i UEFA cupen. I tredje omgången mötte Norwich Bayern München och då var det färdigspelat.