NEWCASTLE UNITED F C

förstatröja 2003 - 2005

TILLVERKARE: Adidas     SPONSOR: Northern rock

 

loading...

TRÖJANS HISTORIA


Fotbollsaffären hade flyttat till nya lokaler och detta var den första Newcastle tröja jag köpte på Hamngatan 1 i Malmö hösten 2003.

 

För nionde året tillverkade Adidas Newcastles tröjor. Northern rock var nya som sponsorer. Denna tröja har jag använd mycket och 2012 hade Northern rock fått för mycket. Bokstäverna föll av då jag plockade ut tröjan ur maskinen. av de fyra som lossnat kunde jag skriva "orre". Annars är detta en lite speciell tröja då den varit med i en film. Det är filmen "Goal" från 2005 som handlar om en sydamerikan Santiago Munez som hamnar i Newcastle. Filmen är en riktig "Rekordmagasinet"-historia eller som hämtad ut "Buster". En film att rekommendera, men strunta i de två uppföljarna. 

 

Första säsongen i denna tröja slutade Newcastle på 5e plats i Premier League, men höjdpunkten var semifinalen i UEFA-cupen. Där blev det förlust mot Olympique Marsille. Andra säsongen i denna tröja slutade med 14e plats i Premier League. Denna säsong var det cuperna som gällde för Newcastle. De gick dock inte hela vägen. I UEFA-cupen blev det förlust i kvartsfinalen mot Sporting Lissabon och i FA-cupen blev Manchester United för svåra i semifinalen.