loading...

TRÖJANS HISTORIA


Under Påskresan 1988 inhandlade jag denna, min första Millwalltröja. Direkt efter jag skaffat mina tröjor hos John på Soccer Scene på Fauberts Place, en tvärgata till Carnaby Street, så åkte vi ut till Highbury för att köpa biljetter till lördagens Arsenalmatch. Biljetterna var slut, men det stod ett gäng Millwallsupporters som sålde "svarta" biljetter. Då jag visade min nyinköpta Millwalltröja fick vi biljetterna till ordinarie pris.
 

Jag kommer också ihåg att jag nämde för killarna att Millwall ju förr var känt för att ha våldsamma supportrar. Till svar fick jag bara "Förr???" och en klurig blick.
 

Spall har tillverkat denna tröja som har en mjuk flossig insida. Lewisham stod för sponsringen. Efter alla år har både sponsor, klubbmärke och Spall blivit lite luggslitna. Spall har helt fallit av liksom Millwall FC under lejonet. Så därför har jag "klistrat" in originalet på tröjan då den är fotograferad 23 år efter att jag köpte den.
 

På denna tid spelade Engelsk fotboll i fyra divisioner som hette division ett till fyra. Första säsongen Millwall använde denna tröja vann de Division Two och gick upp i högsta serien. Andra säsongen i denna tröja klarade Millwall av en hedrande tionde plats i Division One.