Lucka 23
Vems hemmaarena är detta och vad heter den?

Scrolla ner till det rätta svaret och lite fakta!

Rätt svar:
MANCHESTER UNITEDs hemmaarena Old Trafford.

 

Old Trafford är den största klubblagsarenan i England. Den tar 75 811 åskådare. Det är ganska ovanligt att en arena idag rymmer nästan lika många som då publikrekordet slogs. Det gjorde det 1939 då 76 962 åskådare hade kommit för att se Wolverhampton Wanderers FC och Grimsby Town FC mötas i FA-cupens semifinal. Publikrekordet med Manchester United inblandat kom den 31:a mars 2007. Då såg 76 098 personer Unoted slå Blackburn med 4-1.

Men om jag ska starta från början så var Manchester United från bildandet 1878 fram till 1902 hetat Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railway Football Club, eller rätt och slätt Newton Heath. De spelade då på undermåliga hemmaarenor bestående av underlag med gräs blandat med grus och ibland sumpmark.

Klubbens nytillträdde ordförande John Henry Davies tyckte att laget som varit högt uppe i både ligan och FA-cupen behövde en riktig fotbollsarena. John Henry Davies letade själv runt i Manchester efter en lämplig plats, innan han bestämde sig för att bygga arenan vid Bridgewaterkanalen, norr om Warwick Road i Greater Manchester, Trafford.

Det fanns storslagna planer att bygga en arena för 100 000 åskådare. Den fick dock revideras, men 80 000 var trots all aktansvärt. 1910 invigdes Old Trafford och den har varit Manchester Uniteds hemmaarena sedan dess, nästan.

Under andra världskriget bombades Manchester och Old Trafford var en byggnad som delvis förstördes. United tvingades efter kriget att spela sina hemmamatcher på rivalen Manchester Citys  Maine Road. 

Old Trafford var åter redo att tas i bruk 1949, utan tak, utan att en enda ligamatch hade spelats på arenan på nästan 10 år.Manchester Uniteds första match på den återuppbyggda arenan spelades den 24 augusti 1949 då 41 748 åskådare fick se hemmalaget besegra Bolton Wanderers med 3–0.

Sedan dess har det givetvis varit ytterligare på- och tillbyggnader under åren. Så med tanke på att Old Trafford enligt UEFA nu rankas som femstjärning modern arena är det inte fel att den även kalla