loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja blev min 523:e. Köpet inspirerade av min arbetskollega, den obotlige Liverpoolsupportern Göran Bylund. Efter en Premier League-match där Manchester United spelat i denna tröja, så dikuterades matchen på jobbet. Det var då Göran uttalade de bevingade orden. Jag är inte mycket för City, men det var en väldigt fräck tröja de hade. Då jag såg att City hade rea köpte jag denna tröja billigt direkt från Manchester City-shopen. Den anlände i ett skadat paket den 3:e april 2013. Som väl var var tröjan hel och mästarmärkena som jag betalt extra för satt på.

 

2009 tog Umbro över tillverkningen av Manchester Citys tröjor. Detta är sista säsongen de har detta märke. Engelska Umbro ägs ju av amerikanska Nike och nästa säsong ska City bära Niketröjor. Sponsorn Etihad tog också över 2009. Vad jag vet så fortsätter de säkert då ju stadion Manchester spelar sina hemmamatcher på heter Etihad Stadium.

 

Det blev inte samma succe i denna tröja som i förra säsongens tröjor. I vanlig ordning klarade inte City att gå vidare från gruppspelet i Champions League. I ligan var de hjälplöst efter storebror United i Manchester, men en andra plats, eller runners-up som det heter i England är inte fy skam.

WALLPAPER för PC 1920x1080